Sonys nye Xperia 5 III
© Sony

Sony lanserer tre nye smarttelefoner med øyefokus

Sony har nettopp lansert tre helt ny smarttelefoner. Det dreier seg om utgivelsene Xperia 1 III, Xperia 5 III og Xperia 10 III, og alle har kameraer som bygger på teknologien fra Sonys kjente Alpha-serie.

Sony har i dag lettet på sløret for tre nye smarttelefoner ved navn Xperia 1 III, Xperia 5 III og Xperia 10 III. 

Alle de tre smarttelefonene har kameraer som bygger videre på teknologien fra Sonys kjente Alpha-serie, og det betyder bant annet at kameraene i telefonene kan registrere øynene på dyr og mennesker i sanntid.

Xperia 1 III og Xperia 5 III er to nye flaggskipmodeller

Både Xperia 1 III og Xperia 5 III er utviklet i samarbed med ingeniørene bak Alpha-seriens kameraer, og det ser vi blant annet på at begge smarttelefonene har fått funksjonen øyefokus.

Begge modellene kommer også med kameraer som har kontinuerlig autofokus, som foretar fokusberegninger 60 ganger i sekundet. 

Det gir mulighet for å ta opptil 20 bilder med serieopptak, noe som er langt flere bilder i sekundet enn mange av konkurrentenes kameratelefoner.

De 20 bildene i sekundet er cirka samme antall bilder som Sonys Alpha 9-kamera kan levere, og derfor er det ganske rått at du nå kan ta like mange bilder med en smarttelefon.

Som noe ekstra har Xperia 5 III som den eneste av de tre smarttelefonene en helt ny objektsporingsteknologi som gjør at alle fotografer kan ta nøyaktige bilder av motiver i bevegelse. 

Det gjør at Xperia 5 III har et kamera som er enda bedre på å fryse motiver i høy fart enn det de to andre modellene er.

> Les også: Dette er den beste kameratelefon akkurat nå

Hund registreres med øyefokus

Sonys øyefokus sporer også øynene på dyr og mennesker selv om de har siden til kameraet.

© Sony

Xperia 1 III og Xperia 5 III er samtidig de første smarttelefonene som kommer med et variabelt teleobjektiv som kan oppnå en brennvidde på 105 mm.

Når du bytter mellom 70 mm og 105 mm, justeres fokus øyeblikkelig så ingen detaljer går tapt.

Begge smarttelefonene har dessuten fire objektiver med brennvidder på henholdsvis 16 mm, 24 mm, 70 mm og 105 mm.

Det gjør at du er godt skodd, uansett om du vil fotografere landskap, portretter eller dyr. 

Xperia 1 III og Xperia 5 III blir tilgjengelige med Android 11, og vi vet foreløpig ikke hva prisen på de to smarttelefonene vil bli.

> Les også: 6 ting du må vite om kameraet i telefonen din

Xperia 5 III

Xperia 1 III blir tilgjengelig i fargene svart og lilla. Xperia 5 III blir tilgjengelig i fargene svart, rosa og grønt.

© Sony

Xperia 10 III er en smarttelefon i mellomklassen

Xperia 10 III forventes å bli en del billigere enn Xperia 1 III og Xperia 5 III. Det kan vi blant annet også se på spesifikasjonene for Xperia 10 III-modellens kameraer.

Kameraene i Xperia 10 III kan også registrere dyr, men modellen har «bare» tre kameraer i stedet for fire. Et ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Ultravidvinkelobjektivet på 16mm er beregnet for landskap, mens det allsidige 27mm-objektivet passer til en lang rekke forskjellige fotosituasjoner. 

Teleobjektivet på 54mm gir deg mulighet for å komme deg helt innpå motivene, noe som er ideelt til for eksempel portretter.

Xperia 10 III vil bli tilgjengelig med Android 11 i fargene svart, blåt og hvitt. Prisen er foreløpig ikke offentliggjort. 

I Utstyrsguiden kan du lese anmeldelsene og testene våre av smarttelefoner og kamerautstyr. 

Xperia 10 III

Xperia 10 III har en ny funksjon som heter DSEE Ultimate, som gir lyd i høy kvalitet og forbedrer lytteoplevelsen – både med hodetelefoner eller trådløst med 3,5mm-plugg.

© Sony

Kanskje du er interessert i...