Kameratelefon

Apple kommer med nytt operativsystem. Vi håper på bedre kameramuligheter. 

© Shutterstock

Dette ønsker vi oss i Apples nye iOS 11 for iPhone

Om kort tid lanserer Apple neste generasjon av operativsystemet for iPhone og iPad. Se hva vi håper å se i iOS 11, som vil gjøre livet bedre for fotoentusiastene.

1. juni 2017 av Kristoffer Engbo

Mandag 5. juni begynner Apples Worldwide Developers Conference i San Jose i California, og hvis Apple følger tradisjonene, presenterer de den neste utgaven av iOS for iPhone og iPad, som høyst sannsynlig kommer til å hete iOS 11.

Under kan du se 3 av de tingene vi håper at Apple har med til fotografene i det nye operativsystemet.

1. Pro-tilstand i Apples egen kameraapp

Flere produsenter av Android-mobiltelefoner har velfungerende kameraapper, som i tillegg til å kunne kjøre på helautomatik også har en Pro-tilstand.. 

Den muligheten vil vi gjerne se i Apples egen kameraapp, slik at vi selv kan justere ISO, lukkertid, og hvitbalanse og få en mer nøyaktig innstilling av eksponeringskompensasjon.

2. Råformat i Apples egen kameraapp

Med iOS 10 ble det mulig å knipse i raw med iPhone, men det krever at du bruker tredjepartsapper som f.eks. Adobe Lightroom Mobile

Det finnes mange gode apper, men det ville ha vært mye enklere hvis vi kunne velge råformatet i Apples egen app i iOS 11.

3. Enklere videoinnstillinger

Hvis du vil endre oppløsning og bildehastighet på videoopptakene, må du i dag gå en kronglete omvei rundt iPhones innstillinger. 

Vi håper at vi kan velge det rett i kamera-appen i det nye operativsystemet.

Apple holder en keynote-presentasjon av nyhetene, som høyst sannsynlig også inkluderer nye MacBooks og et nytt operativsystem for datamaskinene, klokken 19.00 norsk tid mandag 5. juni. 

Du kan følge presentasjonen direkte her.

Den nye utgaven av operativsystemet er forventet å bli tilgjengelig til høsten, hvor den neste generasjonen av iPhone høyst sannsynlig også vil bli presentert.

Kanskje du er interessert i...