Flere mobiler med raw

Raw-formatet er suverent når man vil ha høy bildekvalitet fra kameraet. Nokia er allerede på vei med formatet i smarttelefoner, og nå tyder det på at Android-telefoner også får muligheten.

19. november 2013

Vil du ha best mulige bildekvalitet med speilreflekskameraet, bør man fotografere i det ukomprimerte raw-format. Da kan man nemlig hente frem langt flere detaljer i bildebehandlingen. Og snart er muligheten for å fotografere i raw ikke bare forbeholdt kameraer, men også smarttelefoner.

Ifølge den amerikanske teknologi-siden Ars Technica, har Google, som står bak Android, jobbet med en ny kameraprogramvare som blant annet skal gjøre at man kan fotografere i raw- format, og ikke bare jpeg. Programvaren skal angivelig ha vært med i den nyeste versjonen av Android, kalt KitKat, som nettopp er lansert, men den nye kameraprogramvaren ble trukket i siste øyeblikk, da den ikke var klar.

Forhåpentlig kommer det altså en oppdatering senere, som gjør smarttelefoner som den nye Google Nexus 5 i stand til å ta bilder i raw. Den nye programvaren skal også inneholde persongjenkjennelse samt mulighet for seriefotografering.

Nokia løftet nylig sløret for den nye smarttelefonen Lumia 1520, som vil kunne fotografere i raw, og det er også en oppdatering på vei til den eksisterende telefonen Lumia 1020.

Kanskje du er interessert i...