Apple gir nytt liv til glemte fotominner

Med kunstig intelligens og 11 milliarder beregninger pr. bilde, gjenoppliver Apples nye utgave av operativsystemet iOS 10 for iPhone for lengst glemte fotominner.

14. juni 2016

Med operativsystemet iOS 10 for iPhone har Apple skapt helt nye muligheter for å finne sammenhenger i bildene man har lagret på iPhonen sin. Dette gjøres ved å utnytte regnekraften i Apples A-prosessor til det ytterste.

Hvert bilde blir utsatt for 11 milliarder beregninger, noe som sammen med kunstig intelligens gjør det mulig å organisere alle bildene etter ansikter, gjenstander og steder.

Apple understreker at alle beregninger gjøres på brukerens enhet, og at ingen data sendes tilbake til Apples servere.

Video med glemte øyeblikk

Med applikasjonen Photos Memories er det mulig å gjenoppleve tidligere, og kanskje glemte, begivenheter i livet sitt og få satt f.eks. personer og steder inn i sammenhenger på tvers av tid.

Memories lager også en liten film med overganger og musikk over tidligere begivenheter – en film det er mulig å redigere i etterpå.

Både Facebook og Google har tilsvarende muligheter for å gjenoppleve tidligere begivenheter, men Apple har villet gå litt lenger og sette sammen innhold i temaer som f.eks. strender, gåturer eller tilstander som “å henge” eller “oppløftende”. En spesiell feature er “Epic”. Den gjør om filmsekvensen til en trailer for en actionfilm.

iOS blir tilgjengelig som en gratisoppdatering til iPhone 5 og nyere iPhoner i løpet av høsten. Les mer om iOS 10-oppdateringen her.

Kanskje du er interessert i...