Apple vil styre om du kan bruke iPhone på konserter

Apple kan blokkere iPhonen din med nytt patent

Ved hjelp av infrarødt lys kan Apple styre om det skal være mulig å bruke iPhonen sin til fotografering på f.eks. konserter.

29. juni 2016

Snart kan det være slutt på å ta bilder med iPhonen din på konserten til ditt store idol.

Apple har nemlig fått patent på et system som gjør det mulig å fjernstyre iPhonen din så den f.eks. ikke kan ta bilder under en konsert.

Noen konsertgjengere vil nok hilse muligheten for blokkering velkommen, da en konsert ofte overskygges av tusener av hender i luften med en lysende mobiltelefon mellom fingrene. For ikke å snakke om kunstnere som faktisk mister inntekter når vi laster opp konsertopptak på nettet.

Selve systemet består av en infrarød sender som settes opp i forbindelse med en konsert. Den sender ut et infrarødt lys som iPhonen din registrer, og dermed kan arrangøren blokkere kameraet ditt.

Prinsippet er på linje med noen kinoer som bruker scramblere, noe som forhindrer bruk av mobiltelefonen under filmen.

Kilde: USPTO

Mange muligheter

Foreløpig har man ikke sett eksempler på at Apple har implementert systemet. Men med den seneste oppdateringen av patentet har Apple lagt til muligheten for å bruke det infrarøde signalet til å sende informasjon direkte til telefonen. For eksempel kunne dette vært brukt på et museum, der det infrarøde signalet kan sende deg ytterligere informasjon om de utstilte gjenstandene.

Systemet vil også kunne brukes i sikkerhetsøyemed. For eksempel for å forhindre filmopptak i f.eks. banker, offentlige bygninger eller andre følsomme steder. Eller kanskje politiet vil sette pris på slik sender i forbindelse med demonstrasjoner og lignende...

Apple har riktig nok ikke fått patentet, men et selskap som Apple søker kontinuerlig om svært mange patenter. Om systemet noensinne ser dagens lys for alvor? Det vet vi ikke.

Les mer om Apples patent her.

> Les mere om iPhone her.

Kanskje du er interessert i...