Apple iOS 11 High Sierra styresystem

Apples konferanse på mandag løftet ikke på sløret for en nye iPhone - men det kom mange andre spennende nyheter.

© Apple

Apple skaper nye kreative muligheter med iOS 11 High Sierra

Med Apples nye operativsystem, iOS 11 High Sierra, i iPhonen din kan du ta bilder som det tidligere ikke var mulig å ta med mobilen.

6. juni 2017 av Niklas Majgaard

Det kom ingen ny iPhone ved Apples presentasjon på mandag, men de viste en rekke nyheter som kommer med det nye operativsystemet iOS 11.

Dermed gir Apple også oss en anelse om hva den nye iPhonen kommer til å by på.

Det betyr iOS 11s nye videoformat for deg

iOS 11 byr på et par fine forbedringer av Apples kamera-app, og det lover godt for den kommende iPhone-versjonen.

Apple har skapt to nye filformater, og de komprimerer bilder og videoer mer effektivt. Det skal gi samme bildekvalitet, men filene tar bare halvparten så mye minneplass.

En annen nyhet er Files. Her samles alle filene dine på tvers av alle enhetene, så du senere kan åpne filer som bare var på iPaden, nettlagring som Dropbox osv, på Iphonen din.

Augmented reality - også i kameraet

iOS 11 skal føre Apple et stort skritt framover i jakten på å lage de beste enhetene for augmented reality, eller AR, som blander virtuelle elementer med den verdenen som enhetens kamera fanger opp.

Apple har da også selv inkludert kunstig intelligens i blant annet Live Photo, som er en app som blant annet kan gi effekter til bildene dine, så du f.eks. kan få lange eksponeringer.

Dessverre meldte ikke presentasjonen noe om innholdet i selve kamera-applikasjonen, slik vi håpte på. 

Derfor må vi vente videre på direkte raw-fotografering og manuell innstilling av f.eks. ISO-verdi, lukkertid og eksponeringskompensasion.

Les også: Nye og kraftigere iMac-er og iPad-er er på vei

Kanskje du er interessert i...