Kvinder tager billede med smartphone

Her er ryktene om iOS 10 og iPhone 7

Om to uker kommer det forhåpentligvis nyheter om neste generasjon av Apples operativsystem for smarttelefoner. Vi har samlet ryktene på fotofronten og om iPhone 7.

31. mai 2016

Den 13. juni åpner Apple dørene til sin World Wide Developers Conference i San Francisco.

Her forventer vi blant annet at selskapet avslører neste versjon av operativsystemet iOS til iPhone og iPad.

Vi har sett på ryktene om den nye utgaven, og ser også fram til hva vi kan forvente i neste iPhone.

Oppdatering av Photos

På bildesiden går det rykter om at appen Photos vil få en oppgradering.

Før kunne man kjøpe en egen iPhoto-app, som hadde flere avanserte redigeringsmuligheter, og man kunne blant annet se exif-data på bildene.

iPhoto ble imidlertid droppet og kunne ikke installeres etter iOS 8, og i stedet fikk appen Photos noen redigeringsmuligheter.

Det var imidlertid ikke mange, men det går rykter om at det vil komme flere redigeringsfunksjoner i Photos i iOS 10, slik at det i større grad minner om gamle iPhoto.

Iphone 7 muligens med dobbelt kamera

Vi vil bli svært overrasket hvis Apple ikke lanserer neste generasjon av iPhone, som høyst sannsynlig vil hete iPhone 7, senere i år.

Her går det rykter om et kamera med doble objektiver.

I fjor kjøpte Apple firmaet LinX Imaging, som utviklet kameramoduler med flere objektiver. Det skal gi flotte farger og muligheter for å ta 3D--bilder.

Doble objektiver kan brukes på flere måter og finnes også på andre smarttelefoner. I LG G5 har de to objektivene forskjellige brennvidder, mens de i Huawei P9 brukes for å forbedre bildekvaliteten.

Muligen vil de doble objektivene bare være å finne i den store iPhone 7 Plus. Telefonene vil sannsynligvis bli tynnere enn i dag, og kanskje vil hodetelefonkontakten bli fjernet, slik at man i stedet bruker Bluetooth eller Lightning-kontakten.

Kanskje du er interessert i...