Rykter om ny iPhone 5se

IPhone 5se på vej til foråret

Apple er etter sigende på vei med en ny telefon, som er mindre en iPhone 6, men raskere enn iPhone 5.

16. februar 2016

Intet tyder på at det er iPhone 7, som Apple vil presentere på sitt neste event. Til gjengjeld skal det være en ny iPhone 5se på vei, som har femmerens design, men prosessoren, kameraet og batterilevetiden til sekseren - imidlertid med en 4 tommers skjerm som på iPhone 5.

Apple har dermed designet en telefon til kundene som ønsker seg den nyeste teknologien, en kraftig og hurtig prosessor, uten at den blir for stor til å ha i lommen. IPhone 5se tar utgangspunkt i iPhone 5, og navnet 5se indikerer at det er snakk om en oppgradert 5s. Alt tyder på at den nye iPhonen får samme størrelse som 5s, slik at man dermed kan bruke det samme tilbehøret. Den får sekserens A9 prosessor, men vil muligens ha mindre minne enn iPhone 6.

Kameraet i den nye telefonen ser ut til å bli som i iPhone 6 med 8 megapiksler bak og 1,2 megapiksler foran. Kameraet skal ha forbedret autofokus, støtte store panoramabilder og kan fotografere Live Fotos, akkurat som iPhone 6. Imidlertid tyder intet på at den nye telefonen vil støtte 3D Touch, som fortsatt vil være forbeholdt iPhone 6. Batterilevetiden ser også ut til å bli bedre enn på den gamle femmeren.

Apple har planlagt et event 15. mars, og alt tyder på at de vil lansere iPhone 5se her. Ryktene sier at den allerede vil være i salg få dager etter. I samme runde tyder alt også på at det kommer en iPad Air 3, også den med A9 prosessor, forbedret kamera og muligens med innebygd blits til kameraet.

Kanskje du er interessert i...