Objektiv på smarttelefon

iPhone 7: Dette håper vi kameraet kan

Senere i år forventer vi nye iPhone-versjoner, og her kan du se hvordan vår drømmetelefon ser ut, når det kommer til kameraet.

26. april 2016

Det er etter hvert blitt en tradisjon at Apple lanserer nye iPhoner hvert, og at også designen å bli oppdateret, noe vi også forventer med årets nye modeller, som høyst sannsynlig kommer til å hete iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Kameradelen pleier også å få en oppdatering, og her kan du se hva vi håper på.

Bedre kameraapp

Apples egen app til å ta bilder med er forholdsvis enkel og byr ikke på mange innstillingsmuligheter for entusiasten. Vi håper på at man kan få mulighet til å selv stille lukkertid, hvitbalanse og ISO manuelt. Det finnes andre apper som klarer oppgaven, men Apples egen gjør ikke det.

Bilder i raw

Flere konkurrenter fra f.eks. LG og Samsung kan ta bilder i raw-formatet dng, hvilket gir langt bedre muligheter for etterfølgende bildebehandling, hvor man kan hente fram flere detaljer og få bedre farger.

Mulighet for å bruke minnekort

Det kommer nok ikke til å skje, men tenk så fint det hadde vært, hvis man kunne sette inn et microSD-kort i iPhone 7 – spesielt hvis telefonene også kan knipse raw, som gir store bildefiler.

Optisk bildestabilisering

iPhones seneste Plus-modeller har optisk bildestabilisering, men ikke iPhone 6 og 6 S. Vi vil gjerne se denne funksjonen på de mindre modellene, siden det minsker risikoen for rystede bilder.

Vanntette telefoner

Både Sony og Samsung lager telefoner som kan motstå vann, og noen modeller har vi til og med hatt med i bassenget. Vi håper at iPhone 7 blir vanntett, så man kan ta bilder på grunt vann og trygt kan bruke telefonen i regnvær.

Kanskje du er interessert i...