Mer kamerakraft i ny iPhone

Apple er klar med to nye iPhone-modeller, der særlig den største modellen setter fokus på forbedrede kamerafunksjoner.

11. september 2013

Som alltid når Apple lanserer nye produkter, reiser det seg en mediestorm, og ryktere går unna før hver eneste laneering. Slik er det også med Apples nyeste lansering, som denne gangen byr på to nye iPhone-modeller og et nytt operativsystem til mobile enheter. Den største modellen er iPhone 5S, er udstyrt med den nye A7-prosessoren på 64-bit, som skal være to ganger raskere enn den forrige A6-prosessoren. Det er den første smarttelefonen i verden med en 64-bit prosessor. Den kraftige prosessoren betyr også at kameraets autofokus nå sksl være dobbelt så raskt som tidligere. Samtidig kan video tas opp med økt hastighet, og prosessoren være mer energibesparende.

Kameraet i iPhone 5S har en bildesensor som er 15 prosent større enn tidligere, men samme oppløsning på 8,0 megapiksler. Det betyr større piksler og dermed også større lysfølsomher. Den maksimale blenderen er nå F2.2. Velger man seriefotografering, er det nå mulig å ta ti bilder i sekundet. og kameraet er i stand til å analysere og velge ut det beste bildet i en serie. Også blitsen er blitt forbedret. Den justerer automatisk intensitet og fargetemperatur. Det er indneygd bildestabilisering og det er mulig at ta opp video i slow motion med 120 bilder pi sekundet i en HD-opoløsning på 720p, og man kan zoome under videooptak. Man kan velge forskjellige bildeformater som f.eks. kvadratisk, som passer godt til Instagram, og panoramafunksjonen er blitt forbedret, så den automatisk retter eksponeringen mens man tar bildet. Det er også kommet til flere effektfiltre, som virker alerede før man knipser. Da kan man sjekke hvilken effekt som passer best til motivet.

Den andre telefon fra Apple er iPhone 5C, som i motsetning til iPhone 5S, som er konstruert i metall og glass, er bygd i plast. iPhone 5C er dermed en billigere og litt tynnere utgave med A6-prosessor og en maksimal blender i kameraet på F2.4. Oppløsningen er ogå her 8,0 megapiksler.

iPhone 5S kommer i de tre fargenr grå. gull og sølv, mens iPhone 5C kan fås i fargere hvit, rosa, gul, blå og grønn. Begge modellene leveres med det splitter nye-operativststemet iOS7, som er tilpasset de nye funksjonalitetene og komponentene. Det betyr blant andnt at telefonene skal være raskere til å multitaske. Det er et nytt Kontrolsenter, AirDrop til iOS og en smartere brukerflate. Der er ennå ikke opplyst norske priser på de to nye telefonene.

Kanskje du er interessert i...