Apple iPhone 7 hands on

Se våre førsteinntrykk av kameraet i iPhone 7

Vi er i full gang med å teste nye iPhone 7 fra Apple. Få våre førsteinntrykk av kameraet, og se bilder fra den nye telefonen.

3. oktober 2016

Selv om nye iPhone 7 ligner på forgjengerne, har det skjedd ganske mye på kamerafronten. Først og fremst er det kommet optisk bildestabilisering og et mer lyssterkt objektiv.

Tidligere har det bare vært stabilisering i de store Plus-modellene, men nå får man det også i den vanlige versjonen, og det betyr at ISO-verdien ofte kan holdes på et fornuftig nivå for å unngå korn.

Man kan nemlig bruke litt lengre lukkertider enn normalt, og samtidig er lysstyrken til objektivet blitt høyere, og dermed er det ikke er nødvendig å øke ISO-verdien riktig så mye.

Apple iPhone 7 Photos App

Hurra for raw

Detaljgjengivelsen er ok på bildene fra telefonens egen applikasjon, men går man tett på, blir de fineste detaljene en anelse gnidd ut, så det ser litt ut som om de er malt på bildet med en pensel.

Kameraet er imidlertid i stand til å fange de fine detaljene, noe man kan se hvis man benytter seg av den nye muligheten vi umiddelbart er mest begeistret for, nemlig å man kan knipse i rå-format.

Raw-knipsing krever at man bruker en tredjepartsapplikasjon som kan lagre i raw-formatet dng. I den påfølgende bildebehandlingen kan man trylle fram mange flere detaljer enn det man får på jpeg-bilder fra kameraet. Under kan du se samme utsnitt av et bilde i henholdsvis jpeg-filen til venstre og den behandlede raw-filen til høyre.

iPhone 7 raw detail

I tillegg til detaljene har man også langt bedre muligheter for å justere farger og lysforhold i bildene med raw, så man får langt flottere bilder enn med telefonens egen applikasjon. Under kan du se noen av våre første bilder med iPhone 7.

Apple iPhone 7 Test 5

Kanskje du er interessert i...