Sterkt kamera i nye iPhone SE

Det er spart på plassen, men ikke på kameraet i Apples nye iPhone SE.

21. mars 2016

Da iPhone 6 kom ut, krevde den litt større lommer enn de tidligere modellene. Skjermen hadde nemlig vokst fra 4,0 tommer til 4,7 tommer. Nå er det imidlertid gode nyheter for de, som synes iPhone 6 og 6s er for store.

Nye iPhone SE gjenbruker nemlig den gamle skjermstørrelsen, men har samme kraftige A9-chip som den større iPhone 6s, og ikke nok med det. Kameraet tilsvarer også det i iPhone 6s, selv om størrelsen er krympet.

I den nye telefonen får man altså 12,0 megapiksler og et objektiv med en lysstyrke på F2,2. Man får også funksjonen Live Photos, hvor kameraet tar opp et kort filmklipp før og etter hvert bilde blir tatt. Dessuten kan iPhone SE filme video i 4K.

Frontkameraet er ribbet en smule i forhold til 6s. Her er oppløsningen 1,2 megapiksler mot 5,0 på storebror.

Oppdatert software

I forhold til iPhone 6s må man i iPhone SE unnvære innebygd barometer, og skjermteknologien ikke er like avansert, også har den ikke 3D Touch, hvor telefonen registrerer, om man trykker lett eller hardt.

Designmessig minner iPhone SE om iPhone 5. Den fås med 16 eller 64 gigabyte, og prisen er henholdvis 4790 og 5890 kroner. Telefonen kan bestilles fra den 29. mars.

Apple har også gitt ut operativsystemet iOS 9.3 til iPhone og iPad, som kan lastes ned nå. Oppdateringen byr blant annet på funksjonen Night Shift, hvor tonen på skjermlyset blir varmere om kvelden, hvilket skal gjøre det lettere å falle i søvn, når man har brukt gadgeten sin.

Kanskje du er interessert i...