Våre første bilder med iPhone 4S

Kameraet i Apples nye smartphone byr på skarpe bilder og kjapp fokus

1. november 2011

Den nye iPhone har nettopp ankommet Norge, og vi måtte selvfølgelig teste ut løftene om en betraktelig forbedret kameradel, som har en oppløsning på 8,0 megapiksler, en mer lysfølsom sensor samt en minste blenderåpning på F2.4.

Og du har helt klart grunn til å glede deg hvis du allerede har bestilt en iPhone 4S. Først og fremst er detaljgrad og skarphet svært god for et mobilkamera, og man slipper heldigvis en voldsom støyreduksjon som gnir alle finere nyanser utover. Litt korn er det med en så liten sensor, men de er holdt flott under kontroll.

I tillegg er autofokus rask nok til at man ikke mister tålmodigheten – et sekund eller to, så er det som regel stilt skarpt. Vi er alt i alt på et nivå hvor man ikke behøver å ta med seg et halvgammelt eller billig kompaktkamera.

Vi rakk bare å ta bilder i overskyet vær, så det er vanskelig å si noe oppklarende om fargemetningen, som er litt til den lave siden i testbildene våre. Den hvite, overskyede himmelen gjorde også at landskapsbilder fikk en tendens til undereksponering, men det var ikke snakk om et generelt problem. Vi kan nesten ikke vente med å få testet ut kameraet ytterligere i solskinn.

Du kan se bildene i full oppløsning ved å klikke på dem.

Kanskje du er interessert i...