Kodak Ektra

Kodak Ektra - smarttelefon som skapt for fotografen

En smarttelefon laget for fotografen, med god oppløsning, avansert kamera-applikasjon og lekker retrodesign. Dette er det Kodak nettopp har lansert.

21. oktober 2016

Det fleste av oss tenker neppe på moderne smarttelefoner når vi hører navnet Kodak. Men det bør vi, for Kodak har nettopp lansert en smarttelefon som er designet spesifikt for fotografer.

Med Kodak Ektra kombinerer Kodak, i samarbeid med Bullit Group, mange års erfaring med kamera og foto samt de nyeste teknologiene innen smarttelefonkameraer.

Kodak Ektra

Kameraet i Kodak Ektra har en sensor på hele 21 megapiksler og blender F2,0. Foran sitter det et selfiekamera på 13 megapiksler og blender F2,2, som både har bildestabilisering og fasedetekterende autofokus.

> Les mer om fasedetekterende autofokus: Slik fungerer hybridfokus

Avansert foto-applikasjon

Mulighetene i telefonens innebygde kamera-applikasjon er mange. Blant annet har du en programvelger i stil med den allerede kjenner fra det vanlige kameraet ditt, med mulighet for å velge portrett, makro, sport, med mer.

Du kan også velge Smart Auto, der kameraet selv velger de beste innstillingene i en gitt situasjon.

På manuell kan du selvfølgelig stille eksponering, ISO-verdi, fokus, hvitbalanse og lukkertid og se effekten av innstillingene dine på skjermen, før du tar bildet.

Lekker design

Kodak Ektra er har en moderne retrodesign med fokus på både ergonomi og kvalitet. Du får f.eks. en dedikert utløserknapp på siden av telefonen, akkurat slik du kjenner det fra et "ekte" kamera.

Kodak Ektra

I tillegg leveres telefonen med Snapseed for bildebehandling på farten, og med den integrerte Prints-applikasjonen kan du også skrive ut bildene profesjonelt fra smarttelefonen.

Kodak Ektra er en Androidbasert telefon med Helio X20 2.3GHz Decacore prosessor med 3GB RAM, 32 GB minne (som kan utvides med MicroSD) og den lades med vanlig USB 3.0 Type C. Den kan også filme i 4K.

Kodak Ektra kommer til Europa i løpet av året, og prisen blir på rundt £449 - altså et sted rundt 4000 kroner.

Kodak Ektra

Kanskje du er interessert i...