Nye flaggskip fra Samsung og LG

Samsung Galaxy S7 og LG G5 er de nye toppmodellene blant smarttelefoner fra de to store produsentene, og det er store forbedringer på kamerafronten.

22. februar 2016

Den store, årlige mobilmessen, Mobile World Congress, er i gang i disse dager, og de to sørkoreanske produsentene har presentert nye flaggskip, hvor det er satset hardt på kameraene.

Samsungs neste toppmodell heter Galaxy S7 og har fått Dual Pixel-teknologi, som skal gi bedre autofokus. Her er hver piksel på sensoren delt i to, som kan se motivet fra litt forskjellige vinkler, for å avgjøre hvor fokus skal ligge. På forgjengeren, S6, var det bare hybridfokus på rundt én prosent av sensorens piksler, mens det på S7 er på samtlige av de 12,0 megapikslene.

Objektivet er blittt mer lyssterkt og er nå på F1.7 mot F1.9 på forgjengeren, og i kombinasjon med at enkelpikslene er blitt 56 prosent større, betyr det at kameraet kan dra inn 95 prosent mer lys. Det skal gi klarere og skarpere bilder. Telefonen fås også i en større Edge-version, hvor skjermen buer mot kantene. Begge er motstandsdyktige mot vann og kan ta microSD-kort.

LGs nyeste flaggskip, G5, har hele to kameraer på baksiden. Det ene har en tradisjonell bildevinkel på 78 grader og 16,0 megapiksler, mens det andre har en vidvinkel på 135 grader, noe som er 1,7 ganger mer enn på noen annen smarttelefon. Oppløsningen på vidvinkelkameraet er på 8,0 megapiksler.

G5 har et moduloppbygd design, slik at man kan skifte batteri med enkle grep. Man kan også kjøpe en CAM Plus-modul. Her er det et håndgrep med egne knapper for f.eks. zoom, knipsing, og andre fotofunksjoner, og modulen har innebygd batteri, som gir ekstra kapasitet.

Kanskje du er interessert i...