Ny smarttelefon fra Sony XZ Premium

Sony XZ Premium

© Sony

Nye mobiler for kameraentusiaster

Under den pågående mobilmessen Mobile World Congress, som arrangeres i Barcelona, har flere av de store mobilprodusentene vist fram de nye toppmodellene sine. De gir mye p glede seg til for fotofolket.

27. februar 2017 av Poul Siersbæk

Årets store begivenhet for smarttelefoner heter Mobile World Congress. 

Den finner sted i Barcelona i disse dager, og alle de store produsentene er selvfølgelig til stede for å vise fram det alle nyeste de har å by på. 

Noen av produsentene er helt klare til å lansere nye modeller, mens andre bare har løftet på sløret for nye utgivelser. Det gjelder f.eks. Samsung, som skal presentere toppmodellen S8 29. mars.

Huawei P10

Huawei P10 kliner til med piksler

© Huawei

Huawei P10 + P10 Plus

Kinesiske Huawei kommer med de to nye toppmodeller P10 og P10 Plus, som begge er utstyrt med et såkalt dual-kamera fra Leica. 

Det ene kameraet har en bildebrikke for farger på 12,0 megapiksler, mens den andre er i svart-hvitt og på hele 20,0 megapiksler. Begge objektivene byr på blender F2.2 og har innebygd bildestabilisering. 

Designmessig minner telefonene en del om P9, men Huawei har jobbet med å gjøre overflaten mer innbydende å ta på. 

P10 antas å få en veiledende utsalgspris på ca. 5500 kroner og forventes å ligge i butikkhyllene fra og med 31. mars. 

P10 Plus forventes å komme i salg i slutten av april, med en pris fra ca. 6500 kroner og oppover, avhengig av minnestørrelse. kroner.

LG G6

LG G6 blir lynrask

© LG

LG G6

Den nye toppmodellen fra LG heter G6. Skjermen er 5,7 tommer, og den har en oppløsning på 2880 x 1400 piksler. 

LG G6 har en Qualcomm Snapdragon 821-prosessor, og den skal gi opptil ti prosent høyere hastighet enn forgjengeren Snapdragon 820. 

Telefonen har et såkalt dual-kamera på 13,0 megapiksler på baksiden, som består av en 125-graders vidvinkel med blender F2.4 og et standardobjektiv med en bildevinkel på 71 grader og blender F1.8. Dette objektivet har innebygd bildestabilisering. Dessuten LG G6 er tettet for å tåle regn og støv. 

Prisen forventes å ligge i området 7–8000 kroner.

Sony XZ Premium

Sony XZ Premium fanger lynraske bevegelser

© Sony

Sony XZ Premium

Sonys nye flaggskip heter XZ Premium, og det er helt nytt at telefonen nå er utstyrt med et såkalt Motion Eye-kamera. Det skal kunne fange bevegelser som øyet ikke kan se. 

I tillegg kan kameraet filme i super slow motion med 960 bilder i sekundet. 

Oppløsningen er på 19,0 megapiksler, og XZ Premium har i tillegg en 4K-skjerm på 5,5 tommer, som støtter HDR-visning. Det er verdens første skjerm av denne typen i en smarttelefon.

Prosessoren er av den nye Snapdragon 835-typen. Sony XZ Premium selges fra slutten av mai, for 7500 kroner.

Kanskje du er interessert i...