Ta flotte bilder med en mobil

Med våre fototips og de rette programmene kan du få masse fotoglede og fine bilder ut av kameraet på mobilen din.

21. april 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du tar flotte bilder med en mobil.

I flere år har man som fotoentusiast rynket på nesen over kameramobilene. Og med god grunn. Oppløsningen var ganske enkelt så dårlig at bildene kun kunne brukes på nettet i en liten størrelse. Samtidig var den optiske kvaliteten heller ikke noe å rope hurra for. Begge deler har mobilindustrien med merker som LG, Nokia, Samsung og SonyEricsson arbeidet iherdig på å optimere, og fortidens lave oppløsning er for lengst et avsluttet kapittel. Det finnes mobiler med 12,0 megapiksler og 8,0 er godt på vei til å være standard.

Til tross for de teknologiske gjennombruddene er det likevel en lang vei til å gå for å nå samme fine bildekvalitet som man kan oppnå med desikerte digitalkameraer og ikke minst speilreflekser. Derfor er både bildebrikken og optikken alt for dårlig.

Likevel kommer man ikke utenom mobiltelefonen som kamera i alle mulige slags situasjoner, og det skyldes den store stigningen av salget av såkaldte smartphones som Apples iPhone og Android-telefoner fra f.eks HTC. Med disse telefonene har det blitt moro å fotografere ved hjelp av de mange såkalte apps og mye lettere å dele bildene med andre nærmest øyeblikkelig via internett.

Kanskje du er interessert i...