Heftig oppløsning på ny Nokia

Ny smarttelefon med 41,0 megapiksler lokker med Windows Phone 8, forbedret bildekvalitet og kraftig app i forhold til forgjengeren.

30. juli 2013

Nokia fikk de fleste til å sperre opp øynene da de i fjor lanserte mobiltelefonen 808 PureView med den heftige oppløsningen på 41,0 megapiksler, men modellen hadde et alvorlig handicap i form av det foreldede operativsystemet Symbian. Det har det finske firmaet rettet opp på med nyheten Lumia 1020, som er utstyrt med det nye systemet Windows Phone 8.

Selv om oppløsningen er den samme, har bildekvaliteten også fått et løft i forhold til forgjengeren. Bildebrikken er blant annet blitt bakgrunnsbelyst, og optikken er mer lyssterk, så blenderen nå er F2.2 mot før F2.4. Zeiss-objektivet består av seks elementer og har optisk bildestabilisering.

Telefonen har også fått Nokias nye Pro Cam-app, som gjør det mulig å innstille ISO, lukkertid, eksponeringskompensasjon, hvitbalanse og til og med manuell fokus. Skjermen er av AMOLED-typen på 4,5 tommer, og den har en oppløsning på 1280 x 768, og det er en kraftig innebygd Xenon-blits. Lumia 1020 kommer til Norge i løpet av 4. kvartal.

Kanskje du er interessert i...