Nytt speilløst fullformat-kamerasystem fra Nikon på vei
Nytt Nikon

Flere år med rykter om spennende nyheter fra Nikon er endelig bekreftet.

Nikon: Nytt speilløst fullformat-kamerasystem på vei

Med en hemmelighetsfull video og veldig få opplysninger har Nikon nå bekreftet at et speilløst fullformatkamera er underveis. Det har satt fart på spekulasjonene.

25. juli 2018 av Louise Hagemann

Nikon har i dag annonsert at det er et speilløst fullformatkamera på vei. Dermed bekrefter de flere år med rykter.

Det nye kamerasystemet kommer til å få en ny fatning, og det betyr at Nikon også kommer til å presentere helt nye NIKKOR-objektiver. Samtidig utvikles det et fatningsadapter som gjør at man kan bruke objektivene sine med den kjente F-fatningen fra speilreflekskameraene på det nye speilløse kameraet.

Nikon sier ikke mer om de nye produktene ennå. I pressemeldingen lover de “en ny dimensjon i optisk yteevne" og "bilder som er mer imponerende og mer levende enn noensinne før."

To nye kameraer på vei

Skal man tro siden NikonRumors.com, som har truffet blink tidligere, dreier det seg om to nye kameraer – et på 48 megapiksler og et på 25 megapiksler. Prisene i USA skal ligge på henholdsvis ca. 33 000 kr og ca. 20 000 kr, så de kan forventes å stige vesentlig i Skandinavia.

Dette er imidlertid utelukkende ubekreftede spekulasjoner.

I en video på en egen nettside som Nikon har lansert i forbindelse med offentliggjøringen, får man et glimt av et kamera – imidlertid i mørke omgivelser. De mest dedikerte tilhengerne mener også å ha funnet en dato for offentliggjøringen i HTML-kodene på siden, nemlig 23. august.

Kanskje med på messe

Men foreløpig er verken pris, spesifikasjoner, utseende eller dato bekreftet fra Nikon, som bare skriver at alt dette “vil bli opplyst på et senere tidspunkt."

I september arrangeres den store fotomessen Fotokina i Köln, og her kan man jo håpe på at Nikon – hvis ikke før – har med et par gaver i sekken.

Les også: Hvor er Canon og Nikon på vei?

Redaksjonen anbefaler: Lekker kameraveske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og romslig skulderveske en god investering.

I den nye kameravesken vår er det et separat rom til nettbrettet ditt slik at du lett kan ha det med på tur og overføre bilder fra kameraet med Wi-Fi.

Du kan få vesken med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Bare vesken har en verdi på 399 kroner. Se tilbudet her.

Det er plass til veldig mye utstyr i den nye kameravesken du kan få med Digital FOTO. 

Kanskje du er interessert i...