Ny fastvare til Sony-kameraer

Sony er klar med oppdateringer til de interne programmene i en lang rekke Alpha-kameraer. De setter blant annet en stopper for et irriterende fenomen.

Moderne speilrefleks- og systemkameraer tar opp film i høy kvalitet, og mange har derfor en egen knapp til å starte et opptak med levende bilder. Men er man bare interessert i bilder, er det irriterende å få satt i gang et videoopptak fordi man trykker på den røde knappen ved et uhell. Det kan du nå sette en stopper for på fem av Sonys Alpha-kameraer.

Sony har nemlig sluppet ny fastvare som gjør det mulig å deaktivere videoknappen, hvis man allikevel ikke skal bruke den. Den nye fastvaren er til systemkameraet NEX-7 og til SLT-kameraene Alpha37, Alpha57, Alpha65 og Alpha77. Fastvaren til NEX-7 gir også utvidede muligheter for bracketing og bedre bildekvalitet med vidvinkelobjektiver.

På SLT-kameraene får man i tillegg automatisk objektivkorreksjon til en rekke Sony-objektiver, så kamerarne selv kan fjerne vignettering, fortegning og kromatisk aberrasjon. Oppdateringene kan hentes her.

Kanskje du er interessert i...