Aptina logo

Ny sensor lover heftig video

Aptina er snart klar med to nye bildebrikker, som begge har usedvanlige video-spesifikasjoner. Prisen er til og med ganske lav.

10. oktober 2012

De fleste fotoentusiaster kjenner sikkert ikke så mye til firmaet Aptina, men det er faktisk de som lager bildebrikker i Nikons 1-systemkameraer. Og nå er de på vei med to nye sensorer, som er spesielt spennende på video-området.

Den første, kalt AR1011HS, har en størrelse på 1,0 tomme og kan ta opp video i 4K – altså fire ganger normal oppløsning i Full HD. Og det gjøres vel å merke med 60 bilder i sekundet.

En annen spesialitet i AR1011HS er Aptinas teknologi DR-Pix. Her brukes forskjellige signalspor til å lese bildedata ved henholdsvis lav og høy ISO, der den første er optimert til høyt dynamisk omfang, mens den andre gir lavere støy. Den nye sensoren er målrettet til systemkameraer og kompaktkameraer i entusiastklassen.

Firmaet er også snart klare med bildebrikken kalt AR1820HS til kompaktkameraer. Den har en oppløsning på 18,0 megapiksler og kan ta opp Full HD video med opptil hele 120 bilder i sekundet. Du kan lese mer på engelsk om de nye Aptina sensorene her.

Kanskje du er interessert i...