Olympus ruster også opp

Det raser inn med nyheter nå midt under avviklingen av verdens største fotomesse i Köln. Olympus lanserer to nye PEN-modeller, fire objektiver og et kompakt flaggskip, og flere modeller har nye, helt usedvanlige muligheter.

19. september 2012

Olympus gir kameraene sine hele to navn, og lanseringen av to nye PEN følger den samme tendensen. Den nye modellen PEN E-PL5 lyder derfor også navnet PEN Lite, mens nyheten EPM2 også heter PEN Mini. Mini har ikke vippbar skjerm, men er ellers stort sett identisk med Lite, bortsett fra at det på Lite, usedvanlig nok, er mulig å skifte håndgrepet.

Det vil si at man får en vippbar, berøringsfølsom skjerm på 3,0 tommer med 460 000 punkter. Det har en Micro Four Thirds-sensor på 16,1 megapiksler, som klarer opptil ISO 25 600. Kameraene har innebygd bildestabilisering og støtter SD-kort med trådløst nettverk, og det såkalte FlashAir, som gjør at du kan hente og sende bilder via apps på mobiltelefonen. Autofokussystemet har også følgefokus, så man kan følge raske motiver.

Olympus lanserer samtidig fire nye objektiver med fast brennvidde. Et av disse er et støvtett makroobjektiv, M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 makro, som er et billig alternativ til ZUIKO DIGITAL ED 50mm F2.0.

Det kommer også et lyssterkt M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm F1.8, og Special-edition M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F2.0. Det spesielle ved det, er at det er i helt svart og blir produsert i et begrenset opplag, ifølge Olympus.

Helt til slutt har vi et 15mm (30mm*) F8.0 Body Cap, som ikke må oppfattes som et egentlig objektiv, men mer bli ansett som en beskyttelseskappe. Men det er uansett smart at kappen har bygget inn et enkelt objektiv med fast brennvidde og blender, så man kan ta bilder raskt dersom anledningen plutselig byr seg.

Er du mer av den typen som liker smarte kameraer, så er Olympus STYLUS XZ2 kanskje et alternativ. Kameraet er flaggskipet i kompaktserien, og byr på mange manuelle muligheter, vippbar skjerm og et lyssterkt objektivt på F1.8 ved 28 mm vidvinkel. Du kan også skifte farge på håndgrepet til beige, lilla eller rød.

Kanskje du er interessert i...