Panasonic Lumix GH5 II

GH5 II kan settes til å fokusere på øynene, hodet eller kroppen til en person. Når innstillingen er aktivert, følger kameraet automatisk personen, slik at du alltid får skarpe videoer og bilder.

© Panasonic

Panasonic lanserer to nye Lumix-kameraer til videofotografer

Panasonic har laget to speilløse kameraer som er spesialdesignet for videofotografer og det økende antallet fotografer som vil strømme innholdet sitt direkte.

Med utgangspunkt i GH5-kameraet sitt har Panasonic utviklet to helt nye kameraer som er spesialdesignet for filming.

Vi snakker om modellene GH5 II og GH6. Begge har til felles at de er laget for filming i høy oppløsning, men GH5 II er et mer prisvennlig alternativ som er laget for vloggere.

GH6 er på sin side det nye flaggskipet i Lumix-serien, og denne modellen er rettet mot profesjonelle fotografer – noe som sannsynligvis også vil bli synlig på prisen, som vi foreløpig ikke kjenner til.

GH5 II er laget for det økende antallet fotografer som vil strømme innhold direkte

GH5 II kan filme i 4K med 60 bilder per sekund, og har et avansert autofokussystem som fokuserer og stiller skarpt på både mennesker og dyr.

Kameraet registrerer øyne aktivt med øyefokus, men kan også stille skarpt på hele kroppen hvis fotografen vil det.

GH5 II kan også direktestrømme innhold via en nettverkskontakt som du kobler til på siden av kameraet – og i tillegg kan kameraet strømme direkte med den nye Panasonic-appen.

Panasonic lanserer nemlig samtidig en helt ny app som skal gjøre det enklere å strømme innhold direkte til hele verden. Appen fungerer med både GH5 II og GH6.

GH5 II kommer i salg på Panasonics nettside i løpet av de nærmeste dagene. Prisen er 19 990 kroner.

Panasonic Lumix GH5 II

Du kan kjøpe mye ekstrautstyr til Lumix GH5 II som gjør det enklere å filme flotte videoer. Du får for eksempel denne ekstraskjermen som du kan feste oppå kameraet, slik at det blir lettere å se når du filmer deg selv.

© Panasonic

GH6 er Panasonics nye flaggskip designet for videofotografer

Ifølge Panasonic er GH6 laget for det økende antallet profesjonelle fotografer som vil direktestrømme innhold av høyeste kvalitet.

GH6 filmer i 5,7K med 60 bilder per sekund, og i tillegg har kameraet en rekke spesialfunksjoner til fotografer som filmer musikkvideoer, dokumentarer eller korte videoer til sosiale medier.

Panasonic vil ikke røpe for mye om det nye flaggskipet, men GH6 blir garantert dyrere enn GH5 II.

Panasonic forventer at GH6 vil være i butikkene i slutten av 2021, og prisen er ikke offentliggjort ennå.

Panasonic Lumix GH6

GH6-kameraet er fortsatt under konstruksjon, og Panasonic vil ikke avsløre hvordan det ferdige kameraet vil se ut.

© Panasonic

Kanskje du er interessert i...