© Panasonic

Panasonic LUMIX BGH1: Et helt nytt multifunksjonelt kamera

Lumix BGH1 er en ny type kamera som er spesielt velegnet for filming og strømming – men du kan også koble kameraet til droner.

16. oktober 2020 av Christian Trant

Ved første øyekast kan det være vanskelig å helt skjønne hvilken vei Lumix BGH1 skal stå og hvordan det skal brukes – men det kommer bare av at kameraet er en helt ny type kamera. 

Panasonic Lumix BGH1 er en ny type bokskamera

Vi kjenner til de tradisjonelle DSLR-kameraer, og vi kjenner også til actionkameraer som for eksempel GoPro, men bokskameraet er nærmere en ny mellomting.

Du kan for eksempel bruke kameraet til droner, men du kan også koble sammen flere kameraer og strømme innhold fra flere vinkler.

Modulkameraet er kompatibelt med et stort antall objektiver, og det gir deg noen gode videomuligheter, for du kan for eksempel bruke en større brennvidde, men også få glede av visse objektivers evne til å skape flott dybdeskarphet. 

Bilde av Panasonic Lumix BGH1's forskjellige innganger

Panasonic Lumix BGH1 måler under 10 centimeter i alle retninger og veier drøyt 500 gram. I tillegg må du også regne med objektivet du kobler til kameraet.

© Panasonic

Inni kameraet sitter det en bildebrikke på 10,2 megapiksler i Micro Four Thirds-format, som har opptil 51 200 ISO-følsomhet. 

Dessuten kan kameraet ta opp i 4:2:0 10 bit C4K med 50 fps – og omvendt kan kameraet også sende ut C4K 4:2:2 10 bit via HDMI til en ekstern opptaker.

Med andre ord er det et kamera som er godt egne til live-strømming – og særlig det at du kan koble til forskjellige objektiver til bokskameraet gir deg mulighet for å strømme på andre måter.

Prisen på Panasonic Lumix BGH1 er satt til til 25 990 kroner.

Kanskje du er interessert i...