Panasonic utvikler nytt filter til bildebrikker

For at digitalkameraet skal kunne se farger, må det sitte et filter foran bildebrikken, og nå er Panasonic i gang med å utvikle en ny teknologi som kan by på en viktig fordel.

12. februar 2013

I de aller fleste digitalkameraer sitter det et såkalt Bayer-filter foran bildebrikken, som er delt opp i røde, grønne og blå terninger, som alle dekker en piksel. Det gjør bildebrikken og prosessoren i stand til å oppfatte farger. Problemet med Bayer-filtrene er ifølge Panasonic at de blokkerer for mellom 50 og 70 prosent av lyset før det når sensoren. Det prøver Panasonic å gjøre noe for å forbedre med sin nye teknologi som er under utvikling.

Her bruker de såkalte micro color splitters som deler opp lyset, og den helt store fordelen er at det ikke er noe lystap. Dermed blir sensoren mer lyssterk, og Panasonic har klart å fordoble lysstyrken, slik at man altså kan bruke lavere ISO i svakt lys. Det er ingen informasjoner om når sensorer med den nye teknologien vil komme på markedet, men ifølge Panasonic kan man lage bildebrikker med teknologien ved hjelp av eksisterende produksionsprosesser.

Bilde tatt med et tradsjionelt filter foran brikken.

Her er det brukt den nye teknologien med micro color splitters.

Kanskje du er interessert i...