Snart kan du ta bilder av fremtiden

Aprilsnarr: Ved hjelp av negative lukkertider kan vi snart ta bilder før tingene skjer. Teknologien vil bli flittig brukt under sommerens store idrettsbegiveneter.

1. april 2012

Det er snart helt slutt på ventetider fra man trykker på utløserknappen, til bildet tas. Med en ny teknologi, som er utviklet av forskere på Universidad del Primero de Abril i Ecuador, kan man nå bruke negative lukkertider. Det betyr at kameraet kan ta bilder inn i fremtiden. Foreløpig har man klart å få lukkertidene ned på -1/115 sekund, men forskerne regner med å komme helt ned i -2 sekunder allerede før sommeren.

Teknologien vil blant annet bli brukt av de ansvarlige under OL i London til sommeren. Dermed kan man f.eks. diskvalifisere en løper i et 100-meter løp allerede før løpet har startet, dersom bildene viser at han vil tyvstarte.

Canons talsmann i Norge, Trond Sliper, forteller at firmaet ligger i forhandlinger med det ecuadorianske universitetet om å lage en fastvareoppgradering, så de negative lukkertidene kan brukes av pressefotografer med Canon EOS-1D X under sommerens EM i fotball og i OL. Nikon forventer også å oppgradere D4, ifølge deres ansvarlige talsmann for lukkertider, Dr. Johnny Earnie.

Kanskje du er interessert i...