Speilrefleks vs. Systemkamera

Systemkameraet har langsomt begynt å true speilreflekskameraets posisjon. Men er det virkelig like godt som speilrefleks? Vi lar en prøve besvare det spørsmålet.

29. mai 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om speilrefleks vs. systemkamera.

Da DIGITAL FOTO ved årsskiftet skulle kåre Årets Produkter 2011, var det tid for et grundig tilbakeblikk. Foruten de mange spennende nye produktene, viste det seg en tankevekkende tendens. I 2011 var det bare lansert seks nye speilreflekskameraer, mens det hadde kommet hele 13 nye systemkameraer på markedet. Det var på tross av at markedets største kameraprodusent, Canon, enda ikke hadde noe tilbud i denne nye kamerakategorien, som til og med enda ikke hadde et offisielt navn. I noen kretser går kameratypen under navnet EVIL, som står for Electronic Viewfinder Interchangeable Lens. I bunn og grunn dekker kategorien speilløse systemkameraer med utskiftbar optikk.

Det er interessant å se om de små systemkameraene i mellomprisklassen, som er proppfulle av smarte funksjoner, vil kunne vippe speilreflekskameraet av tronen som den beste kameratypen. For å se hvilke forskjeller det egentlig er mellom de to kameratypene, har vi latt Nikon D5100 duellere mot Sony Alpha NEX-5N. Her kan du se resultatet av testen vår av de to modellene, som ligger tett prismessig.

Forskjell: I oppbygning På fokus På sensorstørrelse

Kanskje du er interessert i...