20 ting du ikke visste om speilrefleks

Speilreflekskameraet er en avansert innretning som er spekket med teknikk og fantastiske funksjoner. Her går vi i dybden på utvalgte områder som de færreste kjenner, så du får mye mer ut av speilreflekskameraet ditt.

25. juli 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du får mer ut av speilreflekskameraet.

Du kan gjøre kameraet infrarødt Har du et gammelt digitalt speilrefleks liggende, kan du bruke det til infrarøde bilder. Det krever at kameraet leveres på verksted, hvor det koster rundt 3000 kroner å fjerne det filteret som blokkerer infrarøde stråler. Så skifter man det ut med ett som lar dem passere. Når det er gjort, er kameraet følsomt overfor infrarøde stråler og kan ikke lenger ta normale bilder. Still inn hvitbalansen så bildene ikke blir røde.

Antall bit avgjør fargedybden Når bildebrikken skal registrere det innkomne lyset, samler den inn de partiklene lyset består av. De kales også fotoner. De hoper seg opp i hver enkelt piksel og må digitaliseres for at bildeprosessoren kan omsette dem til brukbare data. Det foregår i den såkalte A/D-konverteren som endrer den elektroniske spenningen til bit. Bitmengden er avgjørende for fargedybden. Mengden av fotoner omdannes til en digital verdi som består av en rekke ettall og nuller. Jpeg-filer konverteres til åtte bit, hvor hver grunnfarge har åtte ettall og nuller i alt. Det gir 256 forskjellige toner. En fargedybde på 12 bit tilsvarer 4096 forskjellige toner i et raw-bilde. Dyre speilreflekskameraer arbeider med 14 bit med 16 384 toner per grunnfarge.

Les mye mer om speilrefleks i denne artikkelen her

Kanskje du er interessert i...