Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV imponerer med fortreffelig bildekvalitet

Canon EOS 5D Mark byr på høy hastighet og er forbedret på mange punkter. Vi har allerede testet kameraet.

16. september 2016

Vi har ventet med en blanding av lengsel og utålmodighet. Det er nemlig mer enn fire år siden Canon lanserte sitt forrige kamera i den legendariske EOS 5D-serien.

Heldigvis har vi ikke ventet forgjeves. Canon EOS 5D Mark IV er nemlig en kraftig oppgradering i forhold til forgjengeren EOS 5D Mark III.

I testen er vi spesielt begeistret for den økte hastigheten. Nå kan man knipse serier med 7,0 bilder i sekundet, og det på tross av at oppløsningen er økt til 30,0 megapiksler.

Både farge- og detaljgjengivelse fremstår renere, og støyreduksjonen ved høy ISO-verdi virker også svært overbevisende. Kameraskjermen imponerer også. Den er nemlig blitt berøringsfølsom, og alle relevante innstillinger kan gjøres med trykk, noe som er et framskritt sammenlignet med den absolutte toppmodellen EOS 1D X Mark II.

>Les også testen av rivalen Nikon D810.

Se videoen om EOS 5D Mark IV

I denne videoen pakker vi ut kameraet, og vi går tett på de mange nye detaljene og spennende funksjonene i Canon EOS 5D Mark IV.

Noe helt nytt er at EOS 5D Mark IV utstyrt med funksjonen Dual Pixel Raw. Den bruker kameraets Dual Pixel-sensor for å lage en raw-fil som man kan gjøre helt spesielle finjusteringer på i Canons egen programvare.

Det gjelder f.eks. mikrojustering av fokus og endring av bildets bokeh. Det høres umiddelbart fantastisk ut. Vi er imidlertid ikke helt overbevist når det gjelder bruken av det. Til gjengjeld er bildekvaliteten på både foto og video i 4K av absolutt toppklasse.

Les hele testen

Det er også andre forbedringer og nyheter i kameraet, og de kan du lese mer om i den grundige anmeldelsen vår i Utstyrsguiden.

Her kan du også lese om blant annet betjening og bildekvalitet. > > Som abonnent kan du kan lese hele testen her.

Du kan også lese hele testen i bladet som kommer ut i begynnelsen av oktober.

Kanskje du er interessert i...