Canon er klare med EOS-1D X Mark II

Den nye toppmodellen fra Canon byr på fotografering i høy hastighet, og forbedret autofokus.

2. februar 2016

Canon har nettopp lansert sin nyeste toppmodell for profesjonelle fotografer. EOS-1D X Mark II byr på høy fart og kan knipse 14 bilder i sekundet i full oppløsning og med autofokus. Bruker man live view, kan man til og med komme opp i 16 bilder i sekundet uten autofokus, og man kan ta 170 raw-bilder med denne høye hastigheten, hvis man bruker de raske CFast 2.0-kortene.

Autofokus er forbedret sammenlignet med forgjengeren, så punktene dekker et større område av søkeren og kan stille skarpt i svakt lys på ned til -3 EV. En ny sensor for lysmåling hjelper dessuten autofokus med å gjenkjenne motivet, slik at det lettere kan følge bevegelige objekter. Som hos forgjengeren er det 61 fokuspunkter, hvorav 41 er av den presise krysstypen. Alle 61 punkter kan brukes på F8.0, noe som er en fordel, hvis man bruker telekonverter.

Til video, som tas opp i 4K, bruker kameraet bildebrikken til å fokusere. Den har nemlig Dual Pixel CMOS AF, som er fasedeteksjon direkte på bildebrikken, slik at autofokus kan følge motiver i bevegelse hurtig og presist.

Kameraet har to DiGIC 6+-prosessorer, som er med på å sikre den høye hastigheten og forbedrede autofokusen. EOS-1D X Mark II har 20,2 megapiksler, og ISO kan komme opp i 409 600. Skjermen er på 3,2 tommer og berøringsfølsom, og den har innebygd kompass og gps, som ikke bare sørger for å lagre posisjonen og retningen i bildefilene, men også sikrer at klokken er korrekt innstilt, slik at tidsangivelsen i bildene alltid er presis.

EOS-1D X Mark II har salgsstart i april og anbefalt utsalgspris inkl mva er 61.529,-.

Kanskje du er interessert i...