Flere detaljer fra Nikon

Nikon er klar med en ny versjon av sitt billigste speilreflekskamera. Både hus og kitoptikk er blitt mindre enn før, og et smart triks i D3300 skal gi flere detaljer enn hos forgjengeren.

7. januar 2014

Nikon har gått fremst når det gjelder å fjerne det såkalte anti-alias-filteret foran bildebrikken. Det slører vanligvis bildene litt for å forhindre stygge moiré-mønstre, men etterhvert som oppløsningen i kameraene er blitt høyere, er ikke behovet for filteret så stort lenger.

I løpet av de siste årene har Nikon fjernet filteret i de nye speilrefleksene sine, da det gir bedre detaljgjengivelse, og nå er turen kommet til den billigste modell-serien. D3300 har samme oppløsning på 24,0 megapiksler, men har altså ikke anti-alias-filter, som forgjengeren D3200.

Kameraet er også blitt litt mindre og en del lettere enn forgjengeren, og nå kommer D3300 med et nytt kitobjektiv på 18-55mm, som kan brettes sammen når det ikke er bruk, så det stikker bare seks cm ut fra huset.

Det er også kommet en ny bildeprosessor, EXPEED 4, som blant annet gjør at ISO nå kan komme opp på 12 800 og utvides til en verdi tilsvarende 25 600. D3300 kommer i butikkene i februar, og huset alene koster 4590 kroner. I et kit med det nye objektivet koster kameraet 5490 kroner.

Kanskje du er interessert i...