Mesterkamera i svakt lys

Nikon D4S kan skryte av en ny sensor og prosessor, som klarer selv svært krevende lysforhold og motiver i høy fart.

D4S er Nikons ny toppmodell, som har en helt ny sensor med en oppløsning på 16,2 megapiksler i FX-format. Kameraet etterfølger D4, som ifølge Nikon er utsolgt, og ISO-området på 100-25 600 i den nye modellen kan utvides til ISO 409 600.

Sensoren hos D4S støttes opp av en ny EXPEED 4-prosessor, som skal gi raskere intern hastighet og behandling av bildene. Til sammen skulle de da sikre gode bilder selv når farten er høy og lyset svakt. Antallet bilder i sekundet med automatisk fokus-tracking er økt fra ti til 11 bilder i sekundet, noe som gjør D4S til det raskeste speilreflekskameraet med autofokus i Nikons historie.

Kameraet er utstyrt med en ny innstilling til raw-filer i størrelse S, som gir enda raskere bildeoverføring. En helt nykonstruert lukker og speilmekanisme reduserer vibrasjonene fra speilet, og skal gi et stabilt bilde i søkeren selv når man tar bilder ved høy hastighet.

D4S er utstyrt med den helt nye innstillingen Gruppepunkts-AF. Fotografering i denne innstillingen gjør det mulig å følge f.eks. en gruppe fotballspillere, og sørger for at de står skarpt og isolerte fra bakgrunnen. Nikon D4S har en veiledende utsalgspris på 55 390 kroner.

Kanskje du er interessert i...