Nye kamerarykter

Nå er det snart tid for en ny fotomesse. Her er kameraene vi håper på.

Den 25. februar går den japanske fotomessen CP+ i gang i Yokohama, og her har vi samlet noen av de kameraene vi håper blir lansert.

Canon har nylig lansert topprofesjonelle EOS-1D X Mark II, men det ser ut till å være noe nytt på vei til de med en noe lettere lommebok. EOS 70D har med tiden to og et halvt år på baken, så vi forventer en 80D i løpet av første halvdel av året, og håper at det blir presentert i forbindelse med messen. Vi håper også at avløseren for EOS 100D blir lansert den kommende tiden.

Nikon har allerede avslørt D5 og D500, og vi håper, at det snart kommer nyheter på systemkamerafronten eller et kompaktkamera med stor sensor.

På CP+ i fjor annonserte Pentax, at de er på vei med et full-frame-kamera, og mon tro om de ikke de presenterer den nye modellen og spesifikasjonene på årets messe? Navnet blir høyst sannsynlig K-1.

Vi håper også på et nytt systemkamera fra Panasonic, og ryktene omtaler en avløser for GF7 med mulighet for video i 4K.

Samsung forventer vi til gjengjeld ikke å høre mer fra. Det er nå ett år siden, sørkoreanerne sist presenterte et nytt systemkamera, og de står ikke på listen over utstillere til årets messe. Dessuten har de trukket seg fra kameramarkedet i Tyskland, så dessverre er det nok slutt på kameraer fra den fronten.

Kanskje du er interessert i...