Nytt kompakt systemkamera fra Sony

Sony har satt sin allerede minimalistiske NEX-serie på nok en slankekur, og resultatet er et elegant og kompakt kamera med både stor speilrefleks-sensor og utskiftbar optikk.

8. juni 2011

Siste skudd på stammen i Sonys kompakte NEX-serie er C-3, som er produsentens minste.Her får du både en APS-C-sensor på 16,2 megapiksler og utskiftbar optikk i en smal modell som er bare 3,3 cm tykk og 6,0 cm høy. Det er nesten så den kan ligge i lomma hvis man har et lite objektiv montert.

Den store Exmor APS HD CMOS-sensoren sørger sammen med Bionz-bildeprosessoren for at du kan ta bilder på ISO 12 800 med lav støy. Og så er det en smart funksjon som gjør det helt tydelig på skjermen hva som er i fokus. Som noe nytt i NEX-serien er det kommet til kreative bildefunksjoner. Du kan f.eks. stille inn sløring, farger og lysstyrke og se effekten på skjermen før du trykker ned utløserknappen.

Her finner du også en egen Soft Skin-funksjon, som automatisk fjerner rynker og urenheter fra huden når du tar portrettbilder. Viktige detaljer som f.eks. øynene skånes, slik at de fortsatt står skarpt.NEX-C3 har arvet den fleksible skjermen på 3,0 tommer med en oppløsning på 921 000 punkter fra forgjengeren, men Sony har klart å forbedre batteriet, slik at det nå klarer 20 prosent flere bilder i forhold til de to andre modellene. Det følger med en liten ekstern blits til kameraet, men hvis du har litt høyere krav og f.eks. gjerne vil at blitslyset skal reflekteres fra taket, kan du nå også få den eksterne blitsen GN20.

Det nye NEX-C-3 fåes i svart og sølv og er tilgjengelig fra august 2011. Kameraet fås i følgende kit: NEX-C3A (inkl. 16 mm. F2,8 objektiv) til 5200 kroner NEX-C3K (inkl. 18-55 mm. objektiv) til 5700 kroner NEX-C3D (inkl. 16 mm. F2,8 og 18-55 mm. objektiver) til 6600 kroner

Kanskje du er interessert i...