Hasselblad V1D

Nytt konseptkamera med 75 megapiksler fra Hasselblad

Hasselblad feirer jubileum med nytt justerbart konseptkamera, nytt objektiv og jubileumsutgave av det speilløse mellomformatkameraet X1D.

20. september 2016

Hasselblad feirer 75-års-jubileum og kjører på med nyhetene i anledning Photokina.

En av nyhetene er det Hasselblad kaller et konseptkamera - et stilistisk sterkt kamera inspirert av deres klassiske V - kamera, med fulle 75 megapiksler og muligheten til å tilpasse det personlig til sin eier.

Det nye V1D 4116 Concept - kamera er utformet som en liten svart boks, og fotografen kan bestemme om skjermen skal sitte bak eller på toppen - eller begge deler. Kameraet kan brukes med og uten eksternt håndtak, som på samme måte kan sitte på høyre eller venstre side.

Når og hvis V1D treffer markedet og til hvilken pris, er fortsatt uklart.

Nytt objektiv og jubileums-X1D

En annen nyhet fra Hasselblad er et tillegg til XCD-objektivfamilien, nemlig XCD 30mm som kan brukes til mellomformatkameraet X1D - og noe tyder på at det også kan brukes til V1D.

Apropos X1D så får Hasselblad også en form for nyhet ut av denne suksesshistorien. Deres speilløse X1D - mellomformatkamera 50 megapiksler kommer nemlig i en 4116-Utgave . Det betyr at modellen er helt svart, og kommer med en XCD 45mm objektiv, en lærreim, utvidet garanti og spesialdesignet eske. Den amerikanske prisen tilsvarer nesten 110.000 kroner.

Kanskje du er interessert i...