Nytt Panasonic G6 fullt av funksjoner

Lumix DMC-G6 har arvet bildesensor fra toppmodellen og kommer både med smarte wi-fi-funksjoner samt kraftig søker og autofokus.

24. april 2013

Panasonic har samlet en rekke kraftige funksjoner og proppet dem i det nye systemkameraet Lumix DMC-G6. Bildebrikken er f.eks. arvet fra toppmodellen GH3, og har en oppløsning på 16,1 megapiksler. Kameraet har også fått en ny bildeprosessor, som blant annet har en forbedret og avansert støyreduksjon, så støy på høye ISO-verdier reduseres.

Systemkameraet har også en kraftig autofokus, der Low Light AF f.eks. sørger for at man kan fokusere også i svakt lys. Autofokussystemet er kjapt på grunn av teknologen Light Speed AF, så man kan ta bilder av bevegelige motiver – her hjelper de syv bildene i sekundet i full oppløsning også til med til å kunne fange det avgjørende øyeblikket.

Kameraet har også trådløse gleder, med den ekstra bonusen at man via teknologien Near Field Communication kan koble G6 sammen med en smarttelefon bare ved å plassere dem nært hverandre. Etter dette stevnemøtet kan man f.eks. fjernstyre kameraet fra smarttelefonen. Den elektroniske søkeren har en oppløsning på 1,44 mill. punkter, og den fleksible skjermen er berøringsfølsom, så man f.eks. med en finger kan peke ut det man skal fokusere på.

DMC-G6 kommer i butikkene i mai og vil kunne kjøpes som et separat kamerahus eller i kit med f.eks. en standardoptikk på 14-42 mm eller et zoomobjektiv på 14-42 mm med innebygd zoommotor. Prisene er ennå ikke fastsatt.

Panasonic benytter også anledningen til å annonsere det nye zoomobjektivet LUMIX G VARIO 14-140mm F3.5-5.6 ASPH Power O.I.S. Det dekker området fra 28 – 280 mm, og er dermed opplagt til ferien. Objektivet kommer i juni, men prisen er ennå ikke klar. Det kan kjøpes i kit med G6.

Kanskje du er interessert i...