Pentax klarer dårlig vær til lav pris

Den nye speilreflekskameraet K-50 er både værbestandig og har en kraftig søker samt høy ISO.

13. juni 2013

Tross en overkommelig pris har Pentax K-50 en rekke kraftige funksjoner man som oftest ellers bare finner i de dyrere entusiastkameraene. Man får blant annet et værbestandig kamera med hele 81 forseglinger, så man utmerket kan ta det med ut i dårlig vær.

Kameraet selges med et kitobjektiv på 18-55mm, som også er værbestandig, så man ikke behøver å være redd for at optikken blir det svakeste leddet når regndråpene begynner å falle. Det veiledende prisen på dette settet er 5500 kroner.

K-50 har også en optisk søker, som dekker hele 100 prosent av motivet, og er laget av en prisme i glass i stedet for den konstruksjonen med speil som man vanligvis ser i billige kameraer. Kameraet kan ta opp til seks bilder i sekundet, har en oppløsning på 16,3 megapiksler, og da er det mulig å fotografere med ISO-verdier helt opp til 51 200. Som en helt spesiell bonus kan man velge å få K-50 leverert i en av 120 forskjellige fargekombinasjoner.

Pentax lanserer også lillebror K-500, som på mange punkter matcher K-50. Den største forskjellen er at det billigere kameraet ikke er væbestandig. Det koster 1000 kroner mindre i veiledende pris.

Kanskje du er interessert i...