Canon EOS-1D X Mark III

EOS-1D X Mark III er Canons kommende flaggskip for sportsfotografer. 

© Canon

Snart er også Canon klare for OL

Først kom Nikon med en forhåndsannonsering av det nye flaggskipet deres for sportsfotografer, så kom Sony med OL-kameraet sitt, og nå føyer Canon seg inn i rekken med en forhåndsannonsering av kameraet EOS-1D X Mark III, som skal sikre Canon-fotografene det raskeste utstyret til OL.

I motsetning til Nikon, som var svært gjerrige med informasjon om hva man kan se fram til i med det kommende Nikon D6, så er strategien til Canon en helt annen. Canon løfter nemlig allerede nå på sløret for en lang rekke viktige forbedringer i det kommende EOS-1D X Mark III.

Nye Canon EOS-1D X Mark III skal – helt som forventet – levere høyere hastigheter takket være en ny prosessor. Det betyr for eksempel at kameraet kan ta 16 bilder i sekundet med autofokus og 20 bilder pr. sekund ved live view. 

> Les også: Så bra er Canon EOS-1D X Mark II

Canon EOS-1D X Mark III

En ny autofokussensor skal sikre langt hurtigere fokussporing i Canon EOS-1D X Mark III.

© Canon

Kraftigere autofokus i EOS-1D X Mark III

Kameraet skal også være langt bedre på å fokusere i bekmørke. Du får 525 valgbare autofokusområder, og bruker du live view, har du hele 5655 fokuspunkter til rådighet.

Canon lover også at lysfølsomheten skal være bedre, så man kan benytte seg av høyere ISO-verdier enn med forgjengeren EOS1D X Mark II. 

Også oppløsningen på den store fullformatbrikken skal være hevet, men her holder Canon fortsatt kortene inntil kroppen.

> Les også: Få kontroll på fokusbegrepene

Overfører bilder i ekspressfart

Som noe helt nytt kan EOS-1D X Mark III knipse i HEIF-format, som er mindre enn jpeg, men som samtidig komprimerer mer skånsomt. Denne filtypen kjenner vi også til fra Apples iPhone-modeller. Bildene vil kunne lagres på to raske CF Express-kort.

Profesjonelle fotografer som trenger å kunne sende bildene raskt tilbake til for eksempel avisredaksjoner fra både OL og fotball-EM det kommende året, kan se fram til raskere Ethernet-forbindelse i kameraet og mulighet for rask ftp-oppkobling via Wi-Fi. Også batterilevetiden skal være kraftig forbedret.

De resterende spesifikasjonene samt prisen for Canon EOS-1D X Mark III må vi vente tålmodig på til kameraet får sin endelige lansering neste år. Det gleder vi oss til.

> Les også: Knips action som sportsfotografene

Nye objektiver til R-systemet

For flere måneder siden annonserte Canon at to spennende objektiver var på vei til det speilløse R-systemet. Det gjelder de nye RF 70-200 mm F2.8 IS USM og 85 mm F1.2L USM DS. Nå er objektivene endelig klare.

RF 70-200mm F2.8 IS USM er verdens korteste og letteste 70-200mm objektiv med blender F2.8. Det har en vekt på 1070 gram og en lengde på 14,6 cm. RF 70-200mm F2.8L IS USM er det første RF-objektivet med et hvitt varmeskjoldbelegg.

Objektivet er også det første Canon-objektivet med elektronisk fokuskontroll som styrer de to linseelementgruppene individuelt med to Nano Ultrasoniske motorer. Dermed skal man få støysvak, strømbesparende og rask betjening, uten at det går ut over objektivets kompakte størrelse. 

Den veiledende prisen er 29 990 kroner.

> Les også: Slik klarer Canon EOS R seg

Canon RF 70-200mm F2.8 IS USM

Canon RF 70-200mm F2.8 IS USM har bildestabilisering som skal kompensere for fem eksponeringstrinn.

© Canon

Det andre nye objektivet, RF 85mm F1.2L USM DS, er et utpreget portrettobjektiv med høy lysstyrke. Det som skiller det ut, er det spesielle DS-belegget som skal en fantastisk flott bakgrunnssløring. 

Prisen for Canon RF 85mm F1.2L USM DS er 36 400 kroner.

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Canon RF 85mm F1.2L USM DS leverer høy lysstyrke. Objektivet er, som de øvrige L-objektivene, værtettet.

© Canon

Kanskje du er interessert i...