Test av Pentax K-30

Det nye Pentax K-30 er et høyst kompetent speilreflekskamera. Med hele 81 forseglinger i huset og et like godt tettet kitobjektiv er det det mest robuste kameraet i sin klasse.

2. oktober 2012

I denne artikkelen her kan du lese mye mer om Pentax K-30.

Pentax har stolte speilreflekstradisjoner, og K-30 gjør ære på dem. Kameraet føles riktig når man tar det opp, og bare en liten ting som en god, medfølgende motlysblender er et signal om at her tas ting på alvor. Det understrekes ytterligere av en kikk i søkeren. Det er en ekte prismesøker, som ikke bare er både lysere og mer kontrastrik enn konkurrentenes speilsøkere, men som i tillegg viser 100 prosent av motivet, noe ellers bare profesjonelle kameraer gjør.

Et prisme tar plass og veier en del, så K-30 er en av klassens tunge aktører, men det betrakter vi som en fordel, da det gjør det lettere å holde kameraet helt rolig. Som et proffkamera har K-30 innstillingshjul under både høyre tommel- og pekefinger. Enda et pluss i boka scorer K-30 ved å være tettet mot fukt og støv. Det gjelder også de fire objektivene med betegnelse WR, som står for Weather Resistant, inkludert kitobjektivet på 18-55 mm.

Vi avsluttet testen med å gi Pentax K-30 en skikkelig runde under dusjen. Etterpå kunne vi bare tørke det av og så fotografere videre.

Kanskje du er interessert i...