Test av Sony Alpha37

Det nyeste kameraet fra Sony har gjennomsiktig speil, en lynrask autofokus og en elektronisk søker. Presser man kameraet, kan det til og med ta opptil syv bilder i sekundet.

26. august 2012

Les mye mer om Sony Alpha37 i denne artikkelen her.

SLT – Single Lens Translucent – kaller Sony sin kameraserie, der speilet er halvgjennomsiktig og låst permanent fast inne i kameraet. Alpha37 er det nyeste medlemmet i den serien og har mange av de dydene som har gjort SLT-serien til et interessant alternativ til speilreflekskameraer. På grunn av det spesielle speilet bruker SLT-kameraene lynrask fasedekterende autofokus selv om man har konstant live view, enten via den fleksible skjermen eller den elektroniske søkeren. Og fasedeteksjonen er også i bruk under videoopptak.

Fokuseringen foregår raskt og helt problemfritt, der særlig følgefokus er en fornøyelse å bruke. Den elektroniske søkeren, som dekker motivet 100 prosent, er dessverre voldsomt kornete, og den klarer ikke å gjengi fargene og kontrasten korrekt. Til gjengjeld er det flott at man enkelt kan velge de 15 fokuspunktene manuelt i søkeren, hvorav de tre midterste er av krysstypen, som er enda mer presise enn de andre fokuspunktene. Også den innebygde øyesensorsen som aktiverer søkeren og slår av lcd-skjermen i samme sekund man setter øyet til kameraet, er en smart finesse.

Kanskje du er interessert i...