Canon EOS 200D & Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 200D & Canon EOS 6D Mark II

© Canon

To nye speilreflekser fra Canon

I løpet av bare noen få måneder utvider Canon nok en gang serien av EOS-speilreflekskameraer. Denne gangen med de to modellene EOS 200D og EOS 6D Mark II, som deler mange spennende funksjoner for både entusiasten og nybegynneren.

29. juni 2017 av Poul Siersbæk

I løpet av bare noen få måneder utvider Canon nok en gang serien av EOS-speilreflekskameraer. 

Denne gangen med de to modellene EOS 200D og EOS 6D Mark II, som deler mange spennende funksjoner for både entusiasten og nybegynneren. 

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II

© Canon

Nøyaktig autofokus i EOS 6D II

Dette gjelder ikke minst den lenge ventede avløseren for fullformatkameraet EOS 6D fra 2012. Og kameraet kommer så absolutt med forbedringer. 

I stedet for bare 11 fokuspunkter har nye EOS 6D Mark II nå hele 45, og i tillegg er alle av den presise krysstypen. 

Siden kameraet også har fått en Dual Pixel-brikke og den raske Digic 7-prosessoren, er fokushastigheten blitt vesentligt høyere. 

Canon påstår faktisk at kameraet nå har verdens raskeste autofokus på fullformatkameraer med live view.

Avansert lysmåling

Kameraet har også fått en ny og avansert lysmåler og innebygd bildestabilisering i kamerahuset, som jobber sammen med den som sitter i objektivene. 

ISO-området går opptil 40 000, men man kan utvide det til ISO 102 400. 

I tillegg er hastigheten høyere enn på forgjengeren. EOS 6D Mark II kan nemlig ta bildeserier på 6,5 bilder i sekundet.

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II

© Canon

Timelapse i 4K

Selv om EOS 6D Mark II ikke kan filme i 4K, har kameraet en smart funksjon som gjør det mulig ta timelapse i 4K, og det styrer man med kameraets innebygde intervalometer.

Snadder for nybegynneren

Den andre nyheten er en avløser for EOS 100D fra 2013. Med nye EOS 200D kan Canon nå tilby 24,2 megapiksler på en APS-C-brikke i et kompakt speilreflekshus. Også her finner vi en Digic 7-prosessor og Dual Pixel-autofokus.

Det er mulig å knipse serier på 5,0 bilder i sekundet og lysfølsomheden går opptil ISO 51 600. Man får kameraet i fargene svart, sølv og hvitt.

Canon EOS 200D

Canon EOS 200D 

© Canon

Felles godsaker

Begge Canon-modellene flere smarte til felles. F.eks. har både EOS 200D og EOS 6D Mark II berøringsfølsomme skjermer og innebygd Bluetooth samt Wi-Fi.

Både EOS 200D og EOS 6D Mark II selges i kit med forskjellige objektiver og som kamerahus alene. For husene alene er prisene henholdsvis 4690 kroner og 16.440 kroner.

Canon EOS 200D

Canon EOS 200D

© Canon

Kanskje du er interessert i...