Verdens første speilrefleks med 4K-video

Som den første kameraprodusenten er Canon klare med et digitalt speilreflekskamera som kan ta opp video i 4K. EOS-1D C kan dermed levere en videooppløsning på hele 4096 x 2160 piksler.

14. april 2012

Canons nye speilrefleks, EOS-1D C, bygger på samme spesifikasjoner som EOS-1D X. Men der EOS-1D X henvender seg sepsielt til presse- og sportsfotografer, henvender EOS-1D C seg spesielt til spillefilm- og TV-fotografer samt profesjonelle videofotografer.

4K tas opp med EOS-1D C ved hjelp av 8-bit Motion JPEG komprimering med 24 frames i sekundet (progressiv). Full HD kvalitet med 1920 x 1080 piksler er mulig helt opp til 1080/60p. Alle valgbare oppløsninger - også 4K - kan tas opp på CF-kort, men det er også mulig å ta opp rett til en ekstern opptager i ukomprimert YCbCr 4:2:2-format, som bare kobles til kameraet med en HDMI-kabel.

Muligheden for å arbeide med et 4K workflow i 4:2:2-fargerom betyr videoopptak i ekstrem høy kvalitet, glimrende lysfølsomhet og ikke minst et enestående dynamikkområde. Samtidig er EOS-1D C kompakt og lett som et helt vanlig speilrefleks. Det betyr fleksibilitet i særklasse med massevis av uttrykksformer for den kreative videofotografen.

Kameraets full-frame-sensor har en oppløsning på 18,1 megapiksler, som er optimert til videoopptak i høy kvalitet og med mulighet for å tilpasse oppløsningen til den konkrete oppgaven. Når man tar opp i 4K, beskjæres piksler til et område tilsvarende en APS-H-sensor, noe som eliminerer behovet for å endre størrelse eller skalere formatet. Det sikrer maksimal kvalitet. Dessuten er det mulig å beskjære til Super 35 mm-beskjæring i Full HD, noe som er særlig relevant for filmfolk som er vant til å arbeide i Super 35 mm-formatet.

Når det gjelder foto, kan kameraet ta 12 bilder i sekundet, som kan utvides til 14 bilder i sekundet. Kameraet har et 61 punkts autofokussystem og ISO spenner fra 100 til 25 600. Prisen for Canon EOS-1D C er ennå ikke klar.

Finn mer informasjon om 4K-kameraer.

Kanskje du er interessert i...