Vill oppløsning fra Canon

Vill oppløsning

Canon holder pikselracet i live til de grader og jobber på et speilrefleks med 120 megapiksler, og enda villere oppløsning er også i startgropen.

Canon har annonsert at de planlegger å lage et speilreflekskamera med en cmos-sensor på hele 120 megapiksler, noe som er mer enn dobbelt så mye som i dag. Kameraet vil benytte EF-objektiver, noe som tyder på at det er et full-frame-kamera.

Dessuten jobber Canon også med et EOS-videokamera som kan ta opp i 8K-oppløsning på 8192 x 4320 piksler tilsvarende 35,4 megapiksler med 60 bilder i sekundet.

Men det kan bli enda villere, for Canon har også utviklet en ny cmos-sensor på vanvittige 250 megapiksler, noe som er verdensrekord. Ifølge firmaet er oppløsningen så høy at man med det rette objektivet vil kunne fotografere et passasjerfly på 18 kilometers avstand og kunne se flyselskapets navn på siden av flyet.

Sensoren er i APS-H-størrelse, som er litt mindre enn full-frame og har en brennviddeforlengelse på 1,3x. Oppløsningen på videoopptak er 30 ganger høyere enn 4K, og Canon tenker at den nye sensoren kan brukes innen blant annet overvåkning og til måleredskaper.

Kanskje du er interessert i...