Stortest av full-frame kameraer

Når man vil ha det ypperste av bildekvalitet, må man ha et full-frame-kamera, og med lavere priser enn tidligere er det kanskje på tide å ta spranget. Vi lar fem drømmekameraer møte hverandre, som alle vil løfte bildene dine til det neste nivået.

Om bare det beste er godt nok, må det en stor full-frame-sensor til. De fem kameraene i denne testen leverer alle en bildekvalitet som ligger et par klasser over selv markedets beste kameraer med APS-C-sensor. Full-frame er over dobbelt så stor som en APS-C-sensor, og dermed er hver enkelt piksel tilsvarende større. Du må faktisk opp i mellomformatkameraer til langt over 100 000 kroner med tilsvarende dyre objektiver for å få en bedre bildekvalitet enn med de kameraene vi tester her, hvor vi har samlet markedets modeller til under 25 000 kroner.

Da sensorområdet er større, er søkerspeilet det også, og derfor har speilreflekskameraer med full-frame en bedre og lysere søker, som det er en ren fornøyelse å arbeide med. Det er med på å gjøre full-frame dyrere og større enn kameraer med APS-C-bildebrikke.

Kanskje du er interessert i...