5 grunner til å kjøpe en Fujifilm X-Pro2

Fujifilms lenge ventede flaggskip er prismessig på nivå med et speilreflekskamera i den lave enden av proffklassen. Her kan du se hva som gjør X-Pro2 til noe spesielt.

18. januar 2016

Vurderer du å anskaffe et solid speilløst systemkamera, så kan Fujifilm X-Pro2 være verdt å se nærmere på.

Kameraet har nemlig ganske mange finesser å by på. Med en veiledende pris på 17.999 kroner ligger prisen for flaggskipet ikke langt fra et Nikon D750.

Her kan du se de fem viktigste detaljene i dette spennende kameraet:

1. Fokus

Fujifilm X-Pro2 har hele 273 fokuspunkter, hvorav 77 er fasedetekterende. Forgjengeren X-Pro1 hadde bare 49. De andre punktene er kontrastdetekterende. En ny joystick på kameraets bakside gør det lynraskt å skifte fokusområde.

2. Lukkertider

Kameraet tilbyr lukkertider med en hastighet på 1/32.000 sekund og kan knipse 8,0 bilder i serier, noe som vil være interessant for actionfotografer.

3. Søker

Avansert hybridsøker, som forener det beste fra både optiske og digitale søkere. Den digitale søkeren har en oppløsning på hele 2,36 megapiksler. En smart funksjon gjør det mulig å se et forstørret utsnitt av bildet i et hjørne av søkerbildet. Forstørrelsen er opp til 6x.

4. Bildebrikke

Ny bildebrikke med en oppløsning på 24,3 megapiksler. Sensoren er som vanlig fra Fujifilm av typen X-Trans. I denne versjonen heter den CMOS III.

5. Værforseglet

Kameraet er værforseglet, så det kan klare seg i dårlig vær. Selve kamerahuset er bygd i robust aluminium med magnesiumlegering.

Ekstra bonus

Som en ekstra bonus har Fujifilm nettop lansert en blits, som matcher X-Pro2, når det gjelder yteevne.

Det er blitsen EF-X500, som akkurat som X-Pro2 er værforseglet. Blitsen har et ledetall på 50 og støtter lukkertider ned til 1/8000 sekund. Zoomområdet går fra 24 mm til 105 mm, men kan også brukes på 20 mm vidvinkel. Hodet kan både dreies og vippes.

Der er foreløpig ingen pris tilgjengelig for Fujifilm EF-X500.

Kanskje du er interessert i...