Enda raskere autofokus

Sony har nettopp lansert et nytt systemkamera som byr på verdens raskeste autofokus blant kameraer med utskiftbar optikk.

12. februar 2014

Ifølge Sony har det nye systemkameraet Alpha6000 den raskeste autofokusen av alle digitale kameraer med utskiftbare objektiver akkurat nå, og det stiller skarpt på 0,06 sekunder. Det klares takket være den store Exmor APS HD cmos-sensoren på 24,3 megapiksler og den raske BIONZ X-prosessoren som også finnes i Alpha7.

Autofokus styres av det avanserte Fast Hybrid A-systemet fra Sony. En fasedeteksjons-autofokus på hele 179 punkter blir støttet av en kontrastdeteksjons-autofokus med høy presisjon. Man kan ta opptil 11 bilder i sekund under kontinuerlig fotografering.

Alpha6000 har innebygd wi-fi og NFC, så man lett kan dele bilder trådløst på f.eks. kompatible smarttelefoner og nettbrett. Det er også mulig å bruke disse mobile enhetene til å fjernstyre kameraet.

Som noe nytt blir det sammen med Alpha6000 lansert tre nye apper. Her kan man blant annet ta bilder med lang eksponeringstid og ta flotte bilder av stjernehimmelen direkte i kameraet uten bruk av pc eller bildebehandling. Veiledende pris for Alpha6000 er 6100 kroner for huset og 7500 kroner med en kit-optikk på 16-50 mm.

Kanskje du er interessert i...