Fjernstyr Samsung-kameraer

Tre nye systemkameraer har innebygd trådløst nettverk, så de f.eks. kan ta automatisk backup.

19. april 2012

Det er flere trådløse nyheter på kamerafronten, hvor Samsung går enda et skritt videre i forhold til Nikon, og rett og slett har bygd inn den trådløse forbindelsen i tre nye NX-systemkameraer uten bruk av ekstrautstyr. Når kameraet har forbindelse til internett via et trådløst nettverk, kan bilder eller videoklipp legges direkte opp på Facebook eller Youtube. Det er også mulig å sende bildene som e-post.

Men de trådløse funksjonene stopper ikke her. Du kan nemlig også fjernstyre kameraene fra en smartphone, hvor det både er mulig å zoome, endre innstillinger og selvfølgelig ta bildet. De nye NX-modellene kan også settes opp så de automatisk overfører bildene til datamaskinen når man kommer hjem og de gjenkjenner hjemmenettverket.

De tre modellene NX20, NX210 og NX1000 har alle en APS-C-sensor med en oppløsning på 20,3 megapiksler og et ISO-område fra 100 til 12 800. De to store modellene har dessuten en skjerm av typen AMOLED, som gjengir bildene med høyere kontrast. De veiledende prisene går fra 5500 til 9000 kroner med kitoptikk.

Kanskje du er interessert i...