Fujifilm skrumper

Ny modell fra Fujifilm er den hittil minste i X-serien av kompakte systemkameraer, men sensoren beholder størrelsen.

Fujifilm utvider nå sortimentet av kompakte systemkameraer i X-serien med det nye X-M1. Kameraet er den minste og letteste modellen i serien så langt, men har samme sensor som forgjengerne X-E1 og X-Pro1. Den såkalte X-Trans cmos-sensoren i APS-C-størrelse har et fargefilter som reduserer uønsket informasjon uten å bruke et low-pass-filter, noe som skal gi flere detaljer. Den nye EXR-prosessor II gjør det mulig å ta opptil 5,6 bilder i sekundet.

Kameraet har en fleksibel lcd-skjerm på 3,0 tommer med en oppløsning på 920 000 punkter, og det er en innebygdblits samt en blitssko til ekstern blits. I motsttning til X-E1 har det nye kameraet ingen søker. Det er en egen knapp til videooptak i Full-HD, flere kreative fotoeffekter, og mulighet for trådløs overføring av bilder til smarttelefoner, nettbrett og pc.

X-M1 fås i fargene svart, sølv eller brun. Kameraet koster 5000 kroner for huset alene, og for 5999 kroner får man også det nye zoom-objektivet, XC16-50 F3.5-5.6, med på kjøpet. Betaler man i stedet 6999 kroner, får man huset og kit-objektivet XF27 F2.8.

Kanskje du er interessert i...