Fujifilm X-Pro1

Etter den stormende mottagelsen av Fujifilm X100 er firmaet klar med en profesjonell modell med utskiftbart objektiv, og resultatet er blitt et ganske unikt systemkamera.

24. juli 2012

Les mye mer om Fujifilm X-Pro1 i denne artikkelen her.

Ta Fujifilms epokegjørende X100, og gi det utskiftbart objektiv. Så har du i store trekk X-Pro1, og dermed et avansert systemkamera i klasse med f.eks. Sony Alpha NEX-7. Fujifilm understreker med den helt nye X-objektivfatningen at de mener alvor, og har allerede fra starten tre faste, lyssterke objektiver på henholdsvis 18, 35 og 60 mm. Med en brennviddeforlengelse på 1,5x blir det til 28, 50 og 90 mm.

Design, materialvalg og ergonomi er inspirert av Leica, men teknologisk er kameraet i en klasse for seg selv. Hybridsøkeren er en kombinert optisk og elektronisk søker, som i X100. Man skifter mellom dem på forsiden av kameraet. Det er 25 fokuspunkter når man bruker den elektroniske søkeren, men det tallet øker til 49 når man bruker skjermen som søker. I begge tilfeller er den dessverre litt treg. Folk med litt svakt syn bør være oppmerksomme på at søkeren ikke har noen dioptri-innstilling.

Kanskje du er interessert i...