Godbiter fra Leica

Leica står ikke noe tilbake for konkurrentene på Photokina, og har nettopp lansert nyeste modell i M-serien, med helt nye funksjoner.

Leica M er den første av produsentens full-frame målesøkerkameraer med innebygd live view og elektronisk søker. Med det nye kameraet får man samtidig muligheten for å ta opp video i Full HD i en hastighet på opp mot 25 bilder i sekundet. Cmos-sensoren er nydesignet med en oppløsning på 24,0 megapiksler, og den støttes opp av en kraftig prosessor. Med den nye sensoren kan man bruke Leica-objektiver med M- og R-fatning.

Lcd-skjermen på 3,0 tommer har en oppløsning på 920 000 punkter. Selve skjermen har et spesielt beskyttende belegg, som vi også kjenner fra smarttelefoner. Kamerahuset er vannavvisende. Den veiledende prisen for Leica M er 52 000 kroner.

Leica lanserer samtidig den litt mer nedtonede modellen Leica M-E til 40 000 kroner. Det er også en full-frame modell, men oppløsningen er litt mer beskjeden på 18,0 megapiksler, en mindre skjerm på 2,5 tommer og generelt litt mer moderate spesifikasjoner.

For profesjonelle studiofotografer er det også kommet et nytt mellomformatkamera i S-serien, S2, som byr på 37,0 megapiksler og koster 165 000 kroner.

I tillegg har Leica lansert kompaktkameraene V-lux 4 med 24x optisk zoom, 12,1 megapiksler og raw, som koster 6495 kroner, samt D-lux 6 med 10,1 megapiksler og 3,8x optisk zoom til 5995 kroner.

Kanskje du er interessert i...